JIDDISCH ZINGENIn Het Jiddische lied wordt een ragfijne balans gevonden tussen de lach en de traan.

Het lied is de ziel van de Jiddische cultuur, het vertelt haar eigen verhaal. Het vertelt over geboorte, liefde, werk en strijd. Het laat ons het leven zien, in het shtetl, in de sweatshops en in het ghetto, waar zingen een vorm van overleven was. Het Jiddische lied hoort bij de mensen, verandert van vorm en melodie, al naar gelang de omstandigheden.

Het Jiddisch is een aan het Duits verwante taal die eeuwenlang door de Europese Joden werd gesproken.


Naast Jiddische eenstemmige en meerstemmige liederen zal er in deze workshop ook gewerkt worden aan meerstemmige liederen en canons in het Hebreeuws.


Deze workshop is zowel geschikt voor onervaren als ervaren zangers en wordt afgestemd op

de groep.


Duur workshop: een uur of anders in overleg.


Kosten workshop: op aanvraag.Ook voor bedrijven:


  1. -Sing Along! op de werkvloer


- Afrikaans zingen


Z I N G E N    V E R B I N D T !

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


PRODUKTIES